Φρέσκα (και εύκολα) φασολάκια λαδερά

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Γιατί η εποχή το επιβάλλει!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 4-5 ώριμες ντομάτες (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις τα φασολάκια από τις ίνες τους.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, προσθέτεις το ελαιόλαδο, για να κάψει και στη συνέχεια σοτάρεις το κρεμμυδάκι.
  • Μόλις διαλυθεί, προσθέτεις στην κατσαρόλα το σκόρδο και, μετά από ένα λεπτό, τα φασολάκια σου, προκειμένου να μαραθούν ελαφρά.
  • Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ μαζί με δύο κούπες νερό. Ανακατεύεις και χαμηλώνεις για λίγο τη φωτιά.
  • Παράλληλα, καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Τις προσθέτεις στην κατσαρόλα μαζί με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
  • Αφήνεις το φαγητό να βράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα φασολάκια να πιουν τα υγρά στην κατσαρόλα.
  • Απολαμβάνεις με λίγη φέτα!

Read More

And More