Φρέσκα (και εύκολα) φασολάκια λαδερά

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Γιατί η εποχή το επιβάλλει!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 4-5 ώριμες ντομάτες (ή μία κονσέρβα ντοματάκια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις τα φασολάκια από τις ίνες τους.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα, προσθέτεις το ελαιόλαδο, για να κάψει και στη συνέχεια σοτάρεις το κρεμμυδάκι.
  • Μόλις διαλυθεί, προσθέτεις στην κατσαρόλα το σκόρδο και, μετά από ένα λεπτό, τα φασολάκια σου, προκειμένου να μαραθούν ελαφρά.
  • Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ μαζί με δύο κούπες νερό. Ανακατεύεις και χαμηλώνεις για λίγο τη φωτιά.
  • Παράλληλα, καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Τις προσθέτεις στην κατσαρόλα μαζί με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα.
  • Αφήνεις το φαγητό να βράσει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα φασολάκια να πιουν τα υγρά στην κατσαρόλα.
  • Απολαμβάνεις με λίγη φέτα!

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164