Γεμιστά κολοκύθια με διάφορα μυρωδικά

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Ορίστε μια καλοκαιρινή μυρωδάτη συνταγή με τα πρώτα κολοκυθάκια του καλοκαιριού. Μια συνταγή που δεν έχει παρά 181 θερμίδες.

Συστατικά

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου μισό κιλό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/4 του φλιτζανιού κόρα ψωμιού
  • 2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ Φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ Θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.σ βούτυρο λιωμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε στο φούρνο 280οC ή ζέστανε το γκριλ
  • Κόψε τα κολοκυθάκια κατα μήκος, μια μικρή φλούδα από την μία πλευρά. Ξύσε το εσωτερικό τους και ένα κουτάλι χωρίς να τρυπήσεις το εξωτερικό
  • Ψιλόκοψε την ψίχα του κολοκυθιού και ανακάτεψέ τα με το κρεμμύδι και τα καρύδια σε ένα μέτριο μπολ
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητκό σκεύος και πρόσθεσε το μείγμα του κολοκυθιού. Σόταρε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλάκώσει το κρεμμύδι και να σωθεί το νερό
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κόρα του ψωμιού σε κομματάκια, την παρμεζάνα και το περισσότερο από το θυμάρι και τη ρίγανη και το μαϊντανό, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Γέμισε με τη γέμιση τα κολοκύθια σου και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο
  • Ψήσε για 20 λεπτά άλειψε με το λιωμένο βούτυρο και ψήσε για ακόμη δέκα λεπτά

Tip


Read More

And More