Γεμιστές ντομάτες με σαλάτα καλαμποκιού

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πολύ ιδιαίτερη ιδέα για γεμιστά. Ετοίμασε τη σαλάτα από ολόφρεσκο καλαμπόκι και σέρβιρε σε ζουμερό “μπολ” από φρέσκιες ντομάτες.

Συστατικά

  • 3 καλαμπόκια
  • 4 μέτριες σφιχτές ντομάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα καλαμπόκια από τα φύλλα και τις ίνες. Βάλτα σε μεγάλο μπολ και κάλυψέ τα με νερό για 10 λεπτά.
  • Κόψε το πάνω μέρος από τις ντομάτες. Με κουταλάκι άδειασε προσεκτικά τις ντομάτες από την ψίχα τους αλλά με προσοχή για να μην τραυματίσεις το εξωτερικό τους. Κράτα την ψίχα. Ψιλόκοψέ την και βάλτην σε μπολ.
  • Άναψε το γκριλ. Λάδωσε ελαφρά ένα ρηχό ταψί και αφού τα στραγγίξεις, βάλε τα καλαμπόκια στο φούρνο να ψηθούν καλύπτοντάς τα με αλουμινόχαρτο. Ψήσε για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βγάλτα από το φούρνο και μόλις κρυώσουν καθάρισέ τα και κράτα την ψίχα τους στο μπολ με τη ντομάτα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το τυρί (εκτός από 2 κουταλιές), το ξύδι και το λάδι. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε τις ντομάτες σου. Πασπάλισε από πάνω με μπέικον και το υπόλοιπο τυρί.
  • Σερβίρονται ωμές.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να ψήσεις τις ντομάτες αφού τις γεμίσεις για 10' λεπτά σε δυνατό φούρνο.

Read More

And More