Οι γλυκοπατάτες είναι μια πολύ χορταστική και ιδιαίτερη επιλογή για το τραπέζι σου που όμως θα του δώσουν αυτό το κάτι διαφορετικό για να μη… βαριέσαι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα μαύρα (ή κόκκινα) φασόλια
- μισό κουταλάκι κύμινο
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 μάτσο σπανάκι
- 1 μεγάλο λάιμ
- 150 γραμμ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
- μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρύπα προσεκτικά τις πατάτες (αφού τις πλύνεις καλά) με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τους.
- Βάλε τις πατάτες σε πιάτο ασφαλές για μικροκύματα και βάλε τες στα μικροκύματα να ψηθούν στο high, γυρίζοντάς τες ανάποδα στο ενδιάμεσο, για 16 με 18 λεπτά.
- Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τις πατάτες, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το σκόρδο.
- Πρόσθεσε τα φασόλια, το κύμινο, λίγο πιπέρι καγιέν και 2 κ.σούπας νερό, αύξησε την ένταση και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά τα φασόλια.
- Ρίξε το σπανάκι που έχεις πλύνει και στραγγίσει μαζί με 1/4 κ.γλυκού αλάτι και μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
- Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες χάραξέ τες οριζόντια και άνοιξέ τες προσεκτικά να μην “σκιστούν” στα δύο.
- Αλατοπιπέρωσέ τες.
- Περίχυσέ τες με το χυμό από το λάιμ.
- Βάλε σε κάθε πατάτα λίγο από το μίγμα με τα φασόλια και από μια κουταλιά γιαούρτι.
- Πασπάλισε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και έξτρα πιπέρι αν θέλεις.
Tip
Μπορείς να ψήσεις τις πατάτες στο φούρνο τυλίγοντάς τες με αλουμινόχαρτο υπολογίζοντας ότι θα αυξηθεί ο χρόνος της συνταγής ανάλογα με το πόσο θα πάρει για να μαλακώσουν οι πατάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ