Γίγαντες στο φούρνο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα ωραίο πιάτο, κλασική συνταγή της Σαρακοστής… τρυφεροί γίγαντες με λαχανικά στο φούρνο που δένουν και γίνονται γλυκισμα.

Συστατικά

  • 200 γρ.φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τους γίγαντες σε κρύο νερό να μουλιάσουν από βραδύς
  • Στράγγιξε καλά και βράσε σε κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά. Καλό είναι να ξαφρίζεις με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό στην επιφάνειά του
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και άφησε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά τουλάχιστον και να μαλακώσουν
  • Σούρωσε τους γίγαντες, κρατώντας το νερό για τη συνέχεια
  • Καθάρισε και πλύνε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου. Ψιλόκοψέ τα και σόταρε σε τηγάνι με ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα
  • Συμπλήρωσε και τους γίγαντες και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Γύρισε όλα τα λαχανικά σε ταψί μαζί με λίγο νερό από τα βρασμένα φασόλια, τα ντοματάκια και φρέσκο ελαιόλαδο
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου

Tip

Δεν βράζουν τα φασόλια; Δες τι μπορεις να κάνεις... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More