Ινδική σαλάτα με τραγανά ρεβίθια και δροσερό dressing μάνγκο

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα τριών γευστικών επιπέδων, με ινδικά μπαχάρια, ρεβίθια και σάλτσα μάνγκο

Συστατικά

Για τα ρεβίθια:

  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κ. σούπας κάρυ
  • 2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. ρεβίθια βρασμένα (κονσέρβα)
  • ¼ φλ. τριμμένη καρύδα (άγλυκη)

Για το dressing μάνγκο:

  • 2 ώριμα μάνγκο ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. γλυκού μηλίτης
  • ¼ κ. γλυκού κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι

Για την σαλάτα:

  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα κόλιανδρος
  • 1 χούφτα δυόσμος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το λάδι καρύδας, το κάρυ, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε και καβούρδισε τα μπαχαρικά για δύο λεπτά, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα και πρόσθεσε τα ρεβίθια.
  • Πρόσθεσε και την τριμμένη καρύδα και σοτάρισε για τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα μάνγκο με τον κόλιανδρο, το τζίνζτερ, το καγιέν, τον μηλίτη και το κύμινο.
  • Πρόσθεσε και το αλάτι με το πιπέρι και ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν τα αρώματά τους.
  • Σε ένα μπολάκι χτύπησε τον χυμό λεμονιού με το λάδι και το μέλι και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με τα ντοματίνια, το καρότο, το αγγούρι, τον κόλιανδρο και την μέντα.
  • Περίχυσέ τα με το μείγμα μελιού και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Σέρβιρε σε μπολάκια με τα τραγανά ρεβίθια και το dressing με το μάνγκο.

Read More

And More