Καραμελωμένα κάστανα και λαχανάκια Βρυξελλών

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γλυκόξινη εκδοχή που σίγουρα δεν είχες φανταστεί. Καραμελωμένα ψητά κάστανα και λαχανάκια Βρυξελλών σε μια συνύπαρξη που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τα λαχανάκια στην κουζίνα.

Συστατικά

  • 340 γρ. κάστανα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 900 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό κότας (ή αντίστοιχη ποσότητα νερού με 1/2 κύβο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Χάραξε σταυρωτά το κέλυφος κάθε κάστανου από τη μία πλευρά. Στρώσε σε λαμαρίνα με τη χαραγμένη πλευρά προς τα πάνω και ψήσε περίπου 20′ με 25′ λεπτά. Καθάρισέ τα όσο είναι ζεστά. Προσπάθησε να μη θρυμματιστούν.
  • Λιώσε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τα λαχανάκια και αλατοπιπέρωσε. Μαγείρεψέ τα να ροδίσουν, περίπου 16′ με 18′ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κάστανα ανακατεύοντας απαλά. Μαγείρεψε ακόμη 20′ με 25′ λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανάκια.
  • Ρίξε το ξύδι, τη ζάχαρη και το ζωμό. Μαγείρεψε ανακατεύοντας σποραδικά μέχρι το ζουμί να καραμελώσει, περίπου 4′ με 5′ λεπτά.
  • Σερβίρεται ζεστό.

Tip


Read More

And More