Κάρυ με πατάτες και κουνουπίδι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικό και εύκολο πιάτο με λαχανικά και κάρυ

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ kg πατάτες
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 κ. γλυκού κάρυ
  • 1/4 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1/4 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα κουταλάκι λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Τσιγάρισε το κρεμμύδι λεπτοκομμένο με μισό κουταλάκι αλάτι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες σε κύβους με μισό κουταλάκι αλάτι και σοτάρισε μέχρι να ροδίσουν.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει και αυτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι όλα τα μπαχαρικά και ανακάτεψε τα υλικά για μισό λεπτό ακόμη για να αναδυθούν τα αρώματά τους.
  • Πρόσθεσε και τον ντοματοπολτό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κλείσε με το καπάκι το σκεύος και άσε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
  • Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More