Κάρυ με ρεβίθια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Jamie Oliver είναι διάσημος Βρετανός σεφ και επιχειρηματίας. Έχει παρουσιάσει εκπομπές και συγγράψει πολλά βιβλία μαγειρικής.

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κ. σούπας πάστα κάρυ
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 1/2 τζίντζερ
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 γλυκοπατάτες
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια
  • 1 ντοματοχυμό
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 400 gr σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
  • Ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πάστα κάρυ και τσιγάρισε για 10 λεπτά.
  • Κόψε σε πολύ λεπτές φέτες το τσίλι, τρίψε το τζίντζερ, κόψε μόνο τα κοτσάνια του κόλιανδρου και τις γλυκοπατάτες σε κύβους.
  • Πρόσθεσέ τα όλα στο τηγάνι, σούρωσε το νερό από τα ρεβίθια και πρόσθεσε και αυτά και μαγείρεψε για 10 λεπτά.
  • Ρίξε και τον ντοματοχυμό και 200 ml νερό και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με το καπάκι.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και άφησε το φαγητό να συνεχίσει το βρασμό ανακατεύοντας για άλλα περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και βράσει για δυο λεπτά ακόμη.
  • Σέρβιρε με αρωματικό ρύζι και πασπαλισμένο με τα φύλλα κόλιανδρου.

Tip


Read More

And More