Κολοκυθάκια γκρατινέ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά κολοκυθάκια στο φούρνο με τραγανή παρμεζάνα

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 kg κολοκυθάκια
  • 1 κ. σούπας φύλλα θυμαριού
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι με το τρίμμα ψωμιού και την παρμεζάνα.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κρεμμυδάκια για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε τα υλικά για ένα ακόμη λεπτό.
  • Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά και έπειτα στρώσε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπάλισε το φαγητό με το μείγμα τυριού και ψωμιού και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
  • Άφησέ το να “σταθεί” για πέντε λεπτά πριν το σερβίρεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164