Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στην κατσαρόλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά υπέροχα και μοναδικά πιάτα και εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα υλικά που της δίνει η φύση όπως στην περίπτωση αυτή οι κολοκυθοανθοί!

Συστατικά

  • 15 κολοκυθοανθοί
  • 1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κρασοπότηρο λεμόνι
  • νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, ρύζι και ανάλογο νερό.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι.
  • Γεμίζουμε τους ανθούς με αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά.
  • Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό.
  • Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164