Κουνουπίδι κοκκινιστό με πορτοκάλι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια νηστίσιμη συνταγή αλλά και μια ιδέα για να μαγειρέψεις το κουνουπίδι που θα βρεις σε αφθονία αυτή την εποχή!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μήλο
  • 1 πορτοκάλι
  • μια πατάτα
  • 2 φύλλα σέλινο πλυμένο
  • 3 καρότα πλυμένα
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • λάδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε το κουνουπίδι και κόψ’ το σε μεγάλες φούντες.
  • Βάλε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με την φούντα προς τα πάνω.
  • Πλύνε καλά το πορτοκάλι, κόψ’το σε λεπτές οριζόντιες φέτες μαζί με τη φλούδα και σκόρπισέ το ανάμεσα στο κουνουπίδι.
  • Πρόσθεσε το σέλινο και το ένα καρότο κομμένο σε ροδέλες.
  • Ετοίμασε τη σάλτσα: βάλε στο μπλέντερ την πατάτα, τα καρότα και το μήλο.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το χυμό ντομάτας,τον πολτό από τα λαχανικά, λίγο λάδι, αλάτι και μισό κουταλάκι ζάχαρη.
  • Περίχυσε το κουνουπίδι με την σάλτσα και πρόσθεσε νερό, να φτάνει μέχρι τη μέση του κουνουπιδιού.
  • Βράσε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει με τη σάλτσα, ανακατεύοντας την κατσαρόλα ανά διαστήματα.

Tip


Read More

And More