Κουνουπίδι με blue cheese στο φούρνο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Βάλε το κουνουπίδι σου στο φούρνο με λίγη μπεσαμέλ και μπλε τυρί και άλλαξε τα δεδομένα!

Συστατικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 25 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σούπας αλεύρι
  • 1,5 φλιτζ. γάλα
  • μισό φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλιτζ. φρέσκια ψίχα ψωμιού
  • 100 γραμμ. blue cheese (μπλε τυρί) σε τρίμματα
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο+λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 στον αέρα.
  • Λάδωσε καλά ένα πυρέξ 18cm x 27cm
  • Βάλε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράσε το σκεπασμένο για 6-8 λεπτά ή μέχρι ίσα να μαλακώσει.
  • Εν τω μεταξύ λιώσε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  • Ρίξε λίγο-λίγο το γάλα, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε μέχρι να βράσει και να πήξει σιγά σιγά το μίγμα.
  • Πρόσθεσε το τσένταρ και ανακάτεψε να λιώσει.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Στράγγισε το κουνουπίδι καλά και βάλε το στο πυρέξ.
  • Περίχυσέ το με τη σος.
  • Σε ένα μπολ ανάμιξε την ψίχα, το μπλε τυρί και το σχοινόπρασο. Ρίξε τα πάνω από το κουνουπίδι.
  • Ψήσε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο σχοινόπρασο.

Tip

Ο άνιθος είναι μια καλή επιλογή αντί για σχοινόπρασο!

Read More

And More