Κουνουπίδι ραγού με αρωματικό ρύζι μπασμάτι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κουνουπίδι γιαχνιστό με μπαχάρια και ρύζι μπασμάτι

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού κίτρινο κάρυ
  • 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/4 φλ. ντοματοπελτές
  • 1 κουτί ντοματοπολτός
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι με δύο φλιτζάνια νερό βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το τζίντερ με το κάρυ, το τσίλι, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και τον πολτό ντομάτας με τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και αλατοπιπέρωσε.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κομμένο κουνουπίδι στην κατσαρόλα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  • Ανακάτεψε και την κρέμα γάλακτος στα υλικά και βράσε για ένα λεπτό.
  • Σέρβιρε με το βρασμένο ρύζι και πασπάλισε με τον κόλιανδρο και έξτρα αλατοπίπερο αν χρειαστεί.

Read More

And More