Λαχανικά «της κατσαρόλας»

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμο και γρήγορο «τουρλού» στην κατσαρόλα

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ. γλυκού θυμάρι
  • 2 πατάτες
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • ½ κουνουπίδι
  • 200 gr φασολάκια
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το πράσο για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα καρότα, το σκόρδο λιωμένο, την πάπρικα και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και άσε να μαγειρευτούν για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες σε κύβους και το ζωμό λαχανικών και όταν ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να βράσει για δέκα λεπτά.
  • Όταν αρχίσουν οι πατάτες να μαλακώνουν, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι και βράσε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Όταν όλα τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, πρόσθεσε τα φασολάκια και τα φασόλια, μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμη και ρίξε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σέρβιρε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164