Μανιτάρια γεμιστά με πέστο και μοτσαρέλα!

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν λατρεύεις τα μανιτάρια αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή. Θα βρεις σίγουρα μεγάλα, πορτομπέλο μανιτάρια για να μπορέσεις να τα γεμίσεις με μπόλικη σάλτσα και μοτσαρέλα.

Συστατικά

  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 βαζάκι σάλτσα πέστο (μπροείς φυσικά να την ετοιμάσεις και μόνη σου σπίτι)
  • 6-7 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • 2 κομμάτια μοτσαρέλα (2 μικρές συσκευασίες)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε με προσοχή τα μανιτάρια και σκούπισε τα με χαρτί κουζίνας. Κόψε τα “ποδαράκια” τους και κράτησε τα στην άκρη
  • Άλειψε με μια πολύ λεπτή στρώση ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθέτησε τα “καπέλα” των μανιταριών με το άνοιγμα προς τα πάνω
  • Βάλε από 2 κουταλιές της σούπας πέστο σε κάθε μανιτάρι. (Πρόσθεσε και λίγη παραπάνω αν θές, όμως μην το παρακάνεις)
  • Από πάνω πρόσθεσε μια φέτα ντομάτα και κάλυψε με μια λεπτή φέτα μοτσαρέλας
  • Ρίξε αλάτι (ελάχιστο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρίξε μια κ.γ. λάδι πάνω από την μοτσαρέλα
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σους 180.

Tip

Μπορείς να σοτάρεις τα ποδαράκια των μανιταριών σε ελάχιστο ελαιόλαδο με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και να το προσθέσεις στην γέμιση

Read More

And More