Χοιρινά μπριζολάκια με σπόρους μουστάρδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πρωτότυπο πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και σαλάτα μουστάρδας με “πίκλες” κρεμμυδιού

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • 2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • ¼ φλ. και 2 κ. σούπας ξύδι
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 2 κ. γλυκού μέλι
  • 1 ματσάκι φύλλα μουστάρδας
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά δαχτυλίδια και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με τους σπόρους μουστάρδας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, 1/4 του φλιτζανιού ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι και δύο κουταλιές λερό και βάλε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ανακάτεψε το “σιρόπι” με το κρεμμύδι και τους σπόρους μουστάρδας.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Ψήσε το κρέας μέχρι να σκουρύνει, για περίπου επτά λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τη μουστάρδα, το μέλι, το υπόλοιπο ξύδι και ελάχιστο νερό και άσε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
  • Μόλις μειωθεί ελαφρώς ο όγκος της σάλτσας (περίπου ένα λεπτό), αλατοπιπέρωσε και αφαίρεσε από τη φωτιά.
  • Βάλε τα φύλλα μουστάρδας σε ένα μπολ, πασπάλισέ τα με αλατοπίπερο και ανακάτεψέ τα με τη ζεστή σάλτσα.
  • Σούρωσε τα κρεμμύδια με τους σπόρους μουστάρδας που έχουν γίνει “πίκλες” και ανακάτεψέ τα με τη σαλάτα.
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες με τη σαλάτα και τις “πίκλες” κρεμμυδιού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164