Μπρόκολο ψητό με μουστάρδα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερό μπρόκολο ψημένο και γλασαρισμένο με σος μουστάρδας

Συστατικά

  • 2 μικρά μπρόκολα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ. γιούρτοι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1½ κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα μπρόκολα σε φουντίτσες, διατηρώντας και τα κοτσάνια τους και έπιετα κόψε κάθε μεγάλη φούντα στη μέση.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το μπρόκολο για περίπου δύο λεπτά.
  • Σούρωσέ το και έπειτα μετάφερέ το σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο.
  • Σούρωσέ το ξανά πολύ καλά και σκούπισέ το με χαρτί και πετσέτες για να στεγνώσει καλά.
  • Ανακάτεψε το γιαούρτι με το λάδι, τη μουστάρδα, την πάπρικά, τον κουρκουμά, το κύμινο, τη σκόνη μουστάρδας και αλατοπίπερο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξε το μπρόκολο στο μπολ και ανακάτεψέ το καλά, ώστε να καλυφθεί παντού από τη σος.
  • Αλατοπιπέρωσέ το ξανά και βάλε την γκριλιέρα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήσε το μπρόκολο, γυρίζοντάς το τακτικά για πέντε με επτά λεπτά και σέρβιρε.

Read More

And More