Αφράτα, νόστιμα και κυρίως… νηστίσιμα! Είναι ένας τρόπος να απολαύσεις τις ημέρες της νηστείας με λιχουδιές που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να γεμίσουν το τραπέζι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
 - 1 μέτριο πράσο
 - 1/2 φλιτζάνι ρεβύθια (μουλιασμένα)
 - 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
 - 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
 - 330ml (1 κουτάκι) μπύρα κατά προτίμηση τύπου lager
 - 1 μικρή πατάτα βρασμένη
 - Ελαιόλαδο
 - Αλάτι, πιπέρι
 - Δυόσμο φρέσκο
 - Dip ταχινιού για το σερβίρισμα [Δες τη συνταγή εδώ]
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε τα κρεμμυδάκια με το πράσο και το καρότο
 - Πέρασε τα ρεβύθια μουλιασμένα από έναν μύλο και λιώσε
 - Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μπύρα και ανακάτεψε καλά να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
 - Ρίξε τα σοτέ λαχανικά σου, την πατάτα, τα ρεβύθια. Πρόσθεσε το δυύσμο ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε
 - Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και πλάσε με τη ζύμη 7-8 μπιφτέκια. Στρώσε στο ταψί
 - Βάλε τα μπιφτέκια στο φούρνο σους 180oC να ροδίσουν καλά για περίπου 40-45 λεπτά
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ