Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αφράτα, νόστιμα και κυρίως… νηστίσιμα! Είναι ένας τρόπος να απολαύσεις τις ημέρες της νηστείας με λιχουδιές που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να γεμίσουν το τραπέζι σου.

Συστατικά

  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
  • 1 μέτριο πράσο
  • 1/2 φλιτζάνι ρεβύθια (μουλιασμένα)
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 330ml (1 κουτάκι) μπύρα κατά προτίμηση τύπου lager
  • 1 μικρή πατάτα βρασμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δυόσμο φρέσκο
  • Dip ταχινιού για το σερβίρισμα [Δες τη συνταγή εδώ]

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε τα κρεμμυδάκια με το πράσο και το καρότο
  • Πέρασε τα ρεβύθια μουλιασμένα από έναν μύλο και λιώσε
  • Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μπύρα και ανακάτεψε καλά να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
  • Ρίξε τα σοτέ λαχανικά σου, την πατάτα, τα ρεβύθια. Πρόσθεσε το δυύσμο ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε
  • Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και πλάσε με τη ζύμη 7-8 μπιφτέκια. Στρώσε στο ταψί
  • Βάλε τα μπιφτέκια στο φούρνο σους 180oC να ροδίσουν καλά για περίπου 40-45 λεπτά

Tip


Read More

And More