Πάστα με κόκκινα φασόλια & μαϊντανό

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια διαφορετική μακαρονάδα, με πολλά λαχανικά και καλοκαιρινή γεύση! Πλησιάζει περισσότερο σε σαλάτα, αφού είναι δροσερή και ανάλαφρη, ό, τι χρειάζεσαι δηλαδή όσο η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο!

Θερμίδες 422

Συστατικά

  • 230 ζυμαρικά κοχύλι ή όποιο άλλο σχήμα προτιμάς
  • 3 κούπες κομμένο μπρόκολο
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (κράτησε μόνο το ¼ του νερού της κονσέρβας)
  • μισή κούπα ζωμό κότας
  • 1,5 κ. γ. τσίλι σε σκόνη
  • ½ κούπα τριμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τρόπος μαγειρέματος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ανάλογα με το πώς τα προτιμάς), προσθέτοντας το μπρόκολο τα τελευταία 3 λεπτά. Στράγγιξέ τα.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά σου, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και σώταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να μαλακώσει.
  • Ανέβασε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα φασόλια, το ζωμό, το ζουμί από τα φασίλια και το τσίλι. Μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το τυρί και το μαϊντανό. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Μπορείς να σερβίρεις προσθέτοντας ένα σφιχτό αβγό κομμένο σε φέτες.

Tip


Read More

And More