Πιπεριές γεμιστές με σπαγγετίνι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτά τα γεμιστά έχουν απροσδόκητη γέμιση και είναι μια καλή ιδέα και για παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά αλλά τρώνε μακαρόνια!

Συστατικά

  • 6 μεγάλες πιπεριές πολύχρωμες (όχι πράσινες)
  • αλάτι
  • 200 γραμμ. σπαγγετίνι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα αντσούγιας
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
  • 2 κ.σούπας ξύδι
  • φύλλα φρέσκιας ρίγανης για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πιπεριές σε δυνατό γκρίλ για λίγα λεπτά να μαυρίσουν ελαφρά από όλες τις πλευρές.
  • Βάλ’ τες σε μεγάλο μπολ και σκέπασέ τες με πλαστική μεμβράνη αφήνοντάς τες για 15 λεπτά.
  • Κόψε το καπάκι τους, αφαίρεσε το φλούδι τους και τους σπόρους.
  • Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε αλάτι.
  • Μαγείρεψε τη σπαγγετίνι 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε μέσα το λάδι και κούνησέ το να πάει παντού.
  • Πρόσθεσε τις αντσούγιες και με το πίσω μέρος του κουταλιού διάλυσέ τες.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και την κάπαρη και σώταρε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτευε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Τέλος ρίξε μέσα τη σπαγγετίνη και ανακάτεψε καλά να πάει παντού το κρεμμύδι και η αντσούγια.
  • Αλατοπιπέρωσε γενναία κάθε πιπεριά (στο εσωτερικό της) και γεμισέ την με μισό φλιτζάνι σπαγγετίνη, τυλίγοντας με το πιρούνι τα μακαρόνια για να κάτσουν ομοιόμορφα.
  • Βάλε τις πιπεριές σου σε ταψάκι και ψήσε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το σπαγγέτι, περίπου 10 με 15 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρεις πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη.

Tip


Read More

And More