Pizza rolls με πέστο, κολοκυθάκια και λαχταριστή μοτσαρέλα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμα ρολάκια με ζύμη πίτσας, αλειμμένα με πέστο βασιλικού και τυλιγμένα με φρέσκο κολοκυθάκι

Συστατικά

  • 500 gr έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. πέστο βασιλικού
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. μοτσαρέλα
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Όσο ο φούρνος ζεσταίνεται, άφησε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Άλειψε με λάδι ένα ειδικό ταψί για muffin με 12 θήκες.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε τετράγωνο σχήμα περίπου 27x40 cm και άπλωσε από πάνω το πέστο βασιλικού.
  • Τοποθέτησε τις φέτες κολοκυθιού πάνω από το πέστο και πασπάλισε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Πιάσε τη ζύμη από τη μία πλευρά και τύλιξέ τη σε ένα μεγάλο ρολό.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το ρολό σε περίπου 12 μικρότερα και ίσα μεταξύ τους ρολάκια.
  • Τοποθέτησε τα ρολάκια στις θήκες για muffin και ψήσε για περίπου 22 λεπτά.
  • Ξεφόρμαρε με προσοχή τα ρολάκια και σέρβιρε με τη σάλτσα ντομάτας.

Read More

And More