Πράσα με ντομάτα (γιαχνί)

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτά τα υπέροχα λαχανικά με την τόσο ιδιαίτερη γεύση δίνουν ένα μοναδικό, μαμαδίστικο πιάτο που πρέπει να αγαπήσεις!

Συστατικά

  • 1,5 κιλό πράσα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σούπας ζάχαρη
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε μακρόστενα κομμάτια ή ροδέλες.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Ρίχνουμε τα πράσα στη σάλτσα μαζί με τα καρότα και λίγο νερό.
  • Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
  • Πριν τα σερβίρουμε, τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Tip

Αντί για χυμό ντομάτας μπορείς να βάλεις φρέσκια τριφτή ντομάτα! Αν προσθέσεις και μια χουφτίτσα ρύζι μαζί με τα πράσα έχεις το τέλειο πρασόρυζο!

Read More

And More