Πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες και αβοκάντο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα εποχής με γαρίδες φούρνου και ώριμο αβοκάντο

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 500 gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. κόκκινα φασόλια
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 1 φλ. τσιπς τορτίγιας σπασμένα

Για το dressing:

  • 1 φλ. φύλλα κόλιανδρου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 σκελίδες
  • χυμός από 1 lime
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μηλόξυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το dressing βάλε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ και χτύπησέ τα για περίπου ένα λεπτό.
  • Λίγο-λίγο άρχισε να προσθέτεις το λάδι και το ξύδι στο μπλέντερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί.
  • Ανακάτεψε τις γαρίδες με το λάδι, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπίπερο και άπλωσέ τες στο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίζοντάς τες πλευρό στα μισά του χρόνου.
  • Σε μια σαλατιέρα βάλε το μαρούλι, τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τα φασόλια και τον κόλιανδρο.
  • Περίχυσε τα υλικά με το dressing και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Πρόσθεσε και το αβοκάντο και τα τσιπς τορτίγιας και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164