Ψητές γεμιστές πατάτες

1h 10΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απλό φαγητό με πολλή γεύση που σηκώνει πολλές παραλλαγές ως προς το τι θα βάλεις μέσα στις πατατούλες σου!

Συστατικά

  • 3 μεγάλες πατάτες για φούρνο
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.σούπας γάλα
  • 1,5 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ξινή κρέμα
  • 1 1/4 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 3 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες εξωτερικά και τρύπησέ τες μια-δυο φορές με ένα πιρούνι.
  • Τρίψε τις πατάτες με το λάδι και βαλ’ τες σε μια λαμαρίνα.
  • Ψήσε τες για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να γίνουν (τραγανές απ’ εξω και μαλακές από μέσα).
  • Βγάλ’ τες από το φούρνο και κόψ’ τες στη μέση κάθετα. Άφησέ τες στην άκρη.
  • Χαμήλωσε το φούρνο στους 180.
  • Μόλις οι πατάτες κρυώσουν αρκετά για να μπορείς να τις πιάσεις, πάρε ένα μικρό κουταλάκι και αφαίρεσε την ψίχα τους.
  • Βάλε την ψίχα σε μπολ και ρίξε το γάλα, την κρέμα, το βούτυρο, το τυρί, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και χτύπα με μίξερ χειρός.
  • Γέμισε τις πατάτες με το μείγμα και βάλ’τες ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με το μπέικον και το κρεμμυδάκι.

Tip

Μην τυλίξεις τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο για να τις ψήσεις γιατί θα μαλακώσει η φλούδα της πατάτας και δεν θα μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις την ψίχα.

Read More

And More