Ριζότο κολοκύθας με φύλλα φασκόμηλου

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αρωματικό, ιδιαίτερο και πάνω από όλα χορταστικό… Χρησιμοποίησε το φασκόμηλο στο φαγητό σου και θα ανακαλύψεις ένα νέο μυρωδικό για την κουζίνα σου! 

Συστατικά

  • 570 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. ρύζι arborio
  • 250 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Για τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου: 12-16 φύλλα φασκόμηλου
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε τον ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει χαμήλωσε τη φωτιά και κράτησε καυτό
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι με βαρύ πάτο σότατε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το φασκόμηλο ψιλοκομμένο και συνέχισε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και γύρισε λίγο τους κόκκους να ζεσταθούν καλά
  • Πρόσθεσε το 1/3 του ζωμού και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Συνέχισε τη διαδικασία ώσπου να πιει το ριζότο σχεδόν όλο το ζωμό
  • Στο σημείο αυτό πρόσθεσε την κολοκύθα και τον ζωμό που απέμεινε, αφήνοντας να σιγοβράσει για μερικά λεπτά ακόμη και να τραβήξει και τα τελευταία υγρά
  • Αν χρειαστεί να προσθέσεις επιπλέον ζωμό, ώσπου να μαλακώσει η κολοκύθα και να ψηθεί το ρύζι
  • Στο μεταξύ βάλε το ηλιέλαιο να κάψει και φρυγάνισε τα φύλλα φασκόμηλου ώσπου να γίνουν τραγανά.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο στο ριζότο και αλατοπιπέρωσε. Μοίρασε σε 4 πιάτα, γάρνιρε με το τυρί και σέρβιρε με τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου

Tip


Read More

And More