Ριζότο με καλαμπόκι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το καλό ριζότο θέλει καλά υλικά, υπομονή και ζεστό ζωμό για να γίνει τέλειο!

Συστατικά

  • 3 μέτρια καλαμπόκια καθαρισμένα από τα φύλλα
  • 6 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 1/4 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
  • 1/4 φλιτζ. βερμούτ
  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε κατσαρόλα τα καλαμπόκια με το ζωμό να βράσουν σε δυνατή φωτιά (αν δε χωράνε στην κατσαρόλα σου κόψε τα στη μέση).
  • Μόλις πάρει βράση ο ζωμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Βγάλε τα καλαμπόκια από το ζωμό στραγγίζοντάς τα καλά. Κράτα το ζωμό ζεστό.
  • Μόλις κρυώσουν λίγο τα καλαμπόκια καθάρισέ τα και κράτα τα σπόρια.
  • Κάλυψε τον πάτο ενός τηγανιού με ελαιόλαδο και βάλε το σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις κάψει το λάδι, ρίξε το πράσο με μια πρέζα αλάτι και σωτάρισε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίξε το ρύζι και σωτάρισε άλλα 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βερμούτ και ανακάτεψε μέχρι να εξατμιστεί, περίπου για ένα λεπτό.
  • Ρίξε με την κουτάλα της σούπας μια δόση ζεστό ζωμό στο ρύζι.
  • Ανακάτευε διαρκώς και συνέχισε να ρίχνεις ζωμό κάθε φορά που το ρύζι θα απορροφά την κάθε δόση μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το μίγμα να γίνει κρεμώδες, περίπου σε 30 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο, το τυρί και το καλαμπόκι.
  • Αλατοπιπέρωσε ανάλογα με τα γούστα σου και σέρβιρε.

Tip

Αν ξεμείνεις από ζωμό καθώς φτιάχνεις το ριζότο λίγο ζεστό νερό κάνει την ίδια δουλειά με το ζωμό.

Read More

And More