Ρύζι με λαχανικά σοτέ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό πιάτο με τραγανά λαχανικά και σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού Worcestershire σος
  • 3/4 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο, τις ντομάτες, τη δάφνη, την πάπρικα, το καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τη Worcestershire και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και το ρύζι και σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε το φαγητό για περίπου 25 λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.

Read More

And More