Σάντουιτς με ψητό λουκάνικο και καραμελωμένες πιπεριές

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερό σάντουιτς με χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές καραμελωμένες με κρεμμύδια και ντομάτα

Συστατικά

  • 4 κόκκινες και κίτρινες πιπεριές
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3 μικρά κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μαλακά ψωμάκια σάντουιτς
  • 1 kg χωριάτικο λουκάνικο
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • ⅓ φλ. ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους και τις ίνες.
  • Κόψε τα κρεμμύδια σε έξι κομμάτια το καθένα και λιώσε το σκόρδο.
  • Βάλε τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο τηγάνι και κάλυψέ τα με νερό.
  • Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράσε για περίπου οκτώ λεπτά και αφαίρεσε τα λουκάνικα από το νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζέστανε δύο κουταλιές λάδι, πρόσθεσε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές και άλλη μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο και συνέχισε το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά.
  • Ρίξε και τον ντοματοπελτέ στο τηγάνι και ανακάτεψε για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ξύδι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, κάλυψε με καπάκι και βράσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Ζέστανε το τηγάνι με δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά, κόψε τα λουκάνικα οριζοντίως σε δύο κομμάτια και ψήσε για τρία λεπτά.
  • Μοίρασε το μείγμα με τις πιπεριές στα ψωμάκια και έπειτα τα ψητά λουκάνικα.
  • Κόψε τα σάντουιτς στη μέση και σέρβιρε.

Read More

And More