Σουφλέ με πράσο και τυρί

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα αφράτο σουφλέ με μπόλικο πράσο που θα είναι η αέρινη λιχουδιά σου…

Συστατικά

  • 2 κιλά πράσo
  • Eλαιόλαδο
  • 100 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα πράσε και κόψε σε ροδέλες. Μην βάλεις το σκληρό πράσινο μέρος του
  • Ζέστανε λιγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σόταρε τα πράσα μαζί με λίγο αλάτι να μαραθούν και να μην έχουν καθόλου υγρά
  • Σε ξεχωριστή κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας να καβουρδιστεί
  • Αφού ψηθεί πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε συνεχώς με το σύρμα να γίνει μια κρέμα
  • Άφησε τη μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και πρόσθεσε τα αυγά, χτυπημένα, ανακατεύοντας συνεχώς
  • Πρόσθεσε και τα πράσα, τον άνηθο και αλατοπιπέρωσε. Στρώσε σε ένα πυρέξ και πασπάλισε με το τριμμένο τυρί
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 20 λεπτά να ροδίσει η επιφάνειά του

Tip

Κάτι κάνει τις συνταγές σου πιο... flat από όσο πρέπει; Μήπως δεν σέβεσαι το αυγό, όπως του πρέπει; Μάθε τα μυστικά του εδώ

Read More

And More