Spring Rolls

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερα και καλοκαιρινα spring roll λαχανικων. Μια συνταγή που δεν απαιτεί τηγάνισμα και έτσι τα ρολάκια (της άνοιξης) θα είναι ποιο ελαφρια και φρέσκα.

Συστατικά

  • 30 γρ. Νουντλς
  • 8 φύλλα από Ρύζι
  • 2 Καρότα
  • 4 φύλλα Σαλάτα
  • 50 γρ. Φύτρα ραντίτσιο
  • 1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος Βασιλικός
  • 1 κουταλιά φρέσκος ψιλοκομμένος Δυόσμος
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 φρέσκο Κρεμμυδάκι
  • 1 κομματάκι φρέσκια Τζίντζερ
  • 50 ml Σος σόγιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βύθισε τα ζυμαρικά σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Στράγγίξε τα και φύλαξέ τα
  • Βούτηξε τα φύλλα από ρύζι σε νερό και τοποθέτησέ τα δύο-δύο σε μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας
  • Καθάρισε και κόψε τα καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια. Πλύνε τα φύτρα και τη σαλάτα και στράγγιξέ τα
  • Ανάμειξε τα φύτρα, τη σαλάτα ψιλοκομμένη, τα καρότα και τα μυρωδικά με τα νουντλς.
  • Μοίρασε το μίγμα στα τέσσερα διπλά φύλλα και τύλιξέ τα σε ρολά.
  • Κόψε την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι, τρίψε το τζίντζερ και ανακάτεψέ τα με τη σος σόγιας.
  • Ρίξε λίγο από το ντρέσινγκ πάνω από τα ρολά και σέρβιρέ τα.

Tip

Πρόσεχε να μην αφήσεις πολύ τα νούντλς στο νερό γιατι θα διαλυθούν

Read More

And More