Συνταγή για φασολάκια με πιπεριά Φλωρίνης

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα φρέσκα φασολάκια είναι το αγαπημένο, καλοκαιρινό και θρεπτικό λαδερό πιάτο και η παραδοσιακή συνταγή της Πελοποννήσου είναι η πιο εύκολη και γευστική. 

Συστατικά

  • 2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρές λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φασολάκια για 5 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις την ντομάτα, τα καρότα και τις πιπεριές, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι
  • Αφήνεις τα φασολάκια να βράσουν για 50 περίπου λεπτά
  • Αν έχει πολλά υγρά αφήνεις την κατσαρόλα ανοιχτή τα τελευταία 10 λεπτά
  • Την αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
  • Περιμένεις περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρεις.

Read More

And More