Συνταγή για φασολάκια με πιπεριά Φλωρίνης

15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα φρέσκα φασολάκια είναι το αγαπημένο, καλοκαιρινό και θρεπτικό λαδερό πιάτο και η παραδοσιακή συνταγή της Πελοποννήσου είναι η πιο εύκολη και γευστική. 

Συστατικά

  • 2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρές λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φασολάκια για 5 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις την ντομάτα, τα καρότα και τις πιπεριές, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι
  • Αφήνεις τα φασολάκια να βράσουν για 50 περίπου λεπτά
  • Αν έχει πολλά υγρά αφήνεις την κατσαρόλα ανοιχτή τα τελευταία 10 λεπτά
  • Την αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
  • Περιμένεις περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρεις.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164