Συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και τυρί

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι στην εποχή τους και ο συνδυασμός τους με μπέικον εκρηκτικός!

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί (της επιλογής σου)
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ, με λίγο ελαιόλαδο προσθέτεις τα καθαρισμένα λαχανάκια και το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνοντας.
  • Μεταφέρεις τα λαχανάκια σου σε ένα τηγάνι και τα σοτάρεις για δύο λεπτά.
  • Απλώνεις το μείγμα από το τηγάνι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά.
  • Παράλληλα, στο ίδιο τηγάνι, σοτάρεις το μπέικον, φροντίζοντας να αφαιρέσεις το λιπαρό του κομμάτι.
  • Προσθέτεις το μπέικον στα λαχανάκια Βρυξελλών, ανακατεύεις, ρίχνεις το δροσερό τυρί και απολαμβάνεις!

Read More

Read More