Το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο για τις κρύες ημέρες και νύχτες που έρχονται. Η κολοκύθα γίνεται ριζότο και τα κάστανα η καλύτερη τους συντροφιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
 - 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 3/4 φλιτζάνι ρύζι
 - 1/3 του φλιτζανιού κάστανα
 - 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
 - 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
 - 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
 - 1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι
 - 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
 - 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν (5-7 λεπτά).
 - Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνά.
 - Περιχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί (περίπου 7 λεπτά).
 - Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου και μερικά κάστανα.
 - Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάνα.
 - Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
 - Αλατοπιπερώνεις και μοιράζεις σε μερίδες.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.