Συνταγή για ζεστό ριζότο κολοκύθας με κάστανα

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο για τις κρύες ημέρες και νύχτες που έρχονται. Η κολοκύθα γίνεται ριζότο και τα κάστανα η καλύτερη τους συντροφιά.

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/3 του φλιτζανιού κάστανα
  • 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
  • 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν (5-7 λεπτά).
  • Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνά.
  • Περιχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί (περίπου 7 λεπτά).
  • Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου και μερικά κάστανα.
  • Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνεις και μοιράζεις σε μερίδες.

Read More

And More