Ταρτάκια ντομάτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν θα σε απασχολήσει πολύ… το μόνο που θα κάνεις είναι να στρώσεις τα υλικά με τον κατάλληλο τρόπο. Απλή συνταγή, χωρίς εξηζητημένα υλικά που θα σε εντυπωσιάσει. Η ολόκληρη ροδέλα ντομάτα θα αφήσει όλο της το χυμό, τη γεύση και το άρωμα στο τυρί και το αφράτο φύλλο κρούστας!

Συστατικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 75 γρ. τριμμένο cheddar
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο βάζοντας τη σχάρα ψηλά στο φούρνο
  • Άνοιξε τα φύλλα και κόψε σε στρογγυλά κομμάτια με κουπάτ ή ένα μεγάλο φλιτζάνι
  • Αλεύρωσε τα φορμάκια και στρώσε μέσα το φύλλο κάνοντας μικρές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα
  • Ρίξε λίγο τυράκι σε κα΄θε φορμάκι, αφήνοντας ένα μικρό κεντό περιμετρικά
  • Από πάνω βάλε μια ροδέλα ντομάτας, ράντισε με ελαιόλαδο και πιπέρι
  • Ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά φροντίζοντας να περιστρέψεις τα ταρτάκια στα μισά του χρόνου
  • Σέρβιρε αφού κρυώσουν αμέσως μαζί με φυλλαράκια βασιλικού

Tip


Read More

And More