Τοματίνια γεμιστά με πέστο αβοκάντο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γρήγορο, πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα εμφανίσιμο ορεκτικό αλλά και πολύ πρωτότυπο!

Συστατικά

  • 30 τοματίνια τσέρι
  • μισό μέτριο αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 60 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σούπας έτοιμη πέστο βασιλικού
  • 1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού
  • λίγο χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προσεκτικά κόψε μια λεπτή φέτα από την κορυφή κάθε ντομάτας.
  • Με ένα κουταλάκι του τσαγιού αφαίρεσε πολύ προσεκτικά την ψίχα από τα τοματίνια.
  • Σε μια πιατέλα στρώσε μπόλικο χαρτί κουζίνας και βάλε εκεί αναποδογυρισμένα τα τοματίνια να στραγγίσουν περίπου 30 λεπτά.
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Στο μούλτι βάλε το αβοκάντο, το τυρί κρέμα, την πέστο και το λεμόνι.
  • Χτύπα να γίνουν ένα λείο μίγμα.
  • Βάλε το μίγμα σε κορνέ.
  • Στρώσε τα τοματίνια σου σε πιατέλα και με το κορνέ γέμισέ τα.
  • Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με βασιλικό ή βάλε σε τάπερ και φύλαξε για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Tip

Διάλεξε όσο το δυνατόν μεγάλα τοματίνια για να "αδειάσεις" πιο εύκολα.

Read More

And More