Σάλτσα κόκκινων φασολιών με ρύζι μπασμάτι και λουκάνικο με θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
 - 1 κ. σούπας σπορέλαιο
 - 1 λουκάνικο με θυμάρι σε φέτες
 - 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 - 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
 - 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
 - 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
 - 3 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
 - 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
 - 1 κ. γλυκού Tabasco mild
 - 1 φύλλο δάφνης
 - αλάτι, πιπέρι
 - 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε δύο φλιτζάνια νερό και βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
 - Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγάρισε το λουκάνικο για τέσσερα λεπτά και αφαίρεσέ το.
 - Βάλε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
 - Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και το μείγμα μπαχαρικών και σοτάρισε για ένα λεπτό.
 - Ρίξε και τα φασόλια (σουρωμένα) με τον ζωμό κοτόπουλου, το Tabasco, την δάφνη, το αλατοπίπερο και το λουκάνικο.
 - Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
 - Βγάλε το καπάκι και συνέχισε να βράζεις για άλλα 15 λεπτά.
 - Με μια ξύλινη κουτάλα, πίεσε τα φασόλια να πολτοποιηθούν ελαφρώς και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
 - Σέρβιρε σε μπολ, μοιράζοντας από πάνω το ρύζι και πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ