Λαχταριστά bowl με κόκκινα φασόλια, ρύζι και λουκάνικο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σάλτσα κόκκινων φασολιών με ρύζι μπασμάτι και λουκάνικο με θυμάρι

Συστατικά

  • 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 λουκάνικο με θυμάρι σε φέτες
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 3 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. γλυκού Tabasco mild
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε δύο φλιτζάνια νερό και βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγάρισε το λουκάνικο για τέσσερα λεπτά και αφαίρεσέ το.
  • Βάλε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και το μείγμα μπαχαρικών και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και τα φασόλια (σουρωμένα) με τον ζωμό κοτόπουλου, το Tabasco, την δάφνη, το αλατοπίπερο και το λουκάνικο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Βγάλε το καπάκι και συνέχισε να βράζεις για άλλα 15 λεπτά.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα, πίεσε τα φασόλια να πολτοποιηθούν ελαφρώς και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε σε μπολ, μοιράζοντας από πάνω το ρύζι και πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.

Read More

And More