Λαχταριστά κεφτεδάκια στο φούρνο σε σος γιαουρτιού

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά κεφτεδάκια στο φούρνο σε σος γιαουρτιού και πιτούλες.

Συστατικά

  • 500 gr άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 4 κ. σούπας βρώμη αλεσμένη
  • 2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 3 κ. σούπας φρέσκος άνηθος
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα ταψί ρίχνεις ομοιόμορφα το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και το σκόρδο. Ζυμώνεις ελαφρώς, για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείς στο ταψί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
  • Παράλληλα, χτυπάς πολύ καλά το γιαούρτι και το σκόρδο σε ένα μπολάκι. Ρίχνεις λίγο λάδι από πάνω.
  • Σερβίρεται με το ντιπ γιαουρτιού και πίτες.

Read More

And More