Λαχταριστά muffin από την Μιράντα Κερ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με κατσικίσιο γιαούρτι και μπανάνες.

Συστατικά

  • 180 γραμμάρια βρώμη
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 85 γραμμάρια μέλι
  • 2 κουταλιές σπόρους chia
  • 70 γραμμάρια κατσικίσιο γιαούρτι
  • 125 ml χυμό μήλου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα βιολογικά πράσινα μήλα
  • 2 ώριμες μπανάνες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτύπα τη βρώμη, μέρι η σύστασή της να μοιάζει με αλεύρι.
  • Πρόσθεσε τα καρύδια και χτύπα ξανά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη και τα καρύδια, τη σόδακαι τους σπόρους chia.
  • Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, χτύπα ελαφρώς τα αυγά και το ασπράδι αυγού. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και το χυμό μήλου και ανακάτεψε ξανά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψε το λάδι καρύδας, την κανέλα, τη βανίλια και το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι, στη συνέχεια, ανάμειξέ το με το μείγμα αυγών.
  • Πρόσθεσε το υγρό μείγμα στο ξηρό μείγμα και ανακάτεψε αργά τα μήλα και τις μπανάνες. Προθέρμανε το φούρνο στους 160 ° C.
  • Βουτύρωσε ελαφρά τις φόρμες των muffin και γέμισε τα 3/4.
  • Ψήσε για 40 λεπτά.
  • Άσε τα muffins να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  • Πασπαλίσε με κανέλα πριν σερβίρεις.

Read More

And More