Λαχταριστή φριτάτα με σπαράγγια, προσούτο και κατσικίσιο τυρί

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Best ever ομελέτα φούρνου με σπαράγγια, προσούτο και κατσικίσιο τυρί

Συστατικά

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλ. πλήρες γάλα
  • 120 gr προσούτο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο πράσο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι σπαράγγια σε κομμάτια 2,5 cm
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 60 gr κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και πρόσθεσε το προσούτο.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με διάμετρο 30 cm σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το πράσο και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τα σπαράγγια με το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Άπλωσε τα λαχανικά σε μια ομοιόμορφη στρώση και ρίξε από πάνω το μείγμα αυγών.
  • Πασπάλισε από πάνω το κατσικίσιο τυρί ομοιόμορφα και άφησε να ψηθεί η φριτάτα στο μάτι για δύο λεπτά.
  • Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για 20 λεπτά και γύρισε τον φούρνο στο γκριλ.
  • Ψήσε για τρία λεπτά να πάρει χρώμα και άφησε για πέντε λεπτά να σταθεί εκτός φούρνου.
  • Ξεφόρμαρε την φριτάτα σε μια πιατέλα, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

Read More

And More