Λαχταριστή μαγειρίτσα με φιλέτο κοτόπουλου και αυγολέμονο

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτική πασχαλινή μαγειρίτσα με μπουκίτσες κοτόπουλου

Συστατικά

  • 1 kg φιλέτο κοτόπουλου μπούτι
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλο αυγό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
  • 2 μαρούλια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα μαρούλια και τον άνηθο και καθάρισε τα κρεμμυδάκια.
  • Πλύνε καλά και κόψε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το μαρούλι ψιλοκομμένο σε λωρίδες και χαμήλωσε την φωτιά.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.
  • Σε δύο μπολ χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Στο δεύτερο μπολ χτύπησε τους κρόκους με τον χυμό από το λεμόνι.
  • Ρίξε το μείγμα κρόκων στα χτυπημένα ασπράδια και συνέχισε να ανακατεύεις με δύναμη να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξε προσεκτικά και λίγο-λίγο το ζουμί της σούπας στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με πολλή δύναμη για να μην κόψουν.
  • Μόλις τα αυγά πάρουν την θερμοκρασία της σούπας, τότε ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Πρόσθεσε και τον άνηθο στην κατσαρόλα και έξτρα αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε όσο η μαγειρίτσα είναι ακόμα ζεστή.

Read More

And More