Λαζάνια με σάλτσα μυρωδικών και τυρί

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια τέλεια συνταγή που τρώγεται και κρύα και ζεστή. Είναι ιδανική για σένα που αγαπάς τα ζυμαρικά αλλά βρίσκεσαι σε φάση δίαιτας.

Θερμίδες: 262/ μερίδα

 

Συστατικά

 

  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. σούπας πολτός σκόρδου
  • 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 170γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 900γρ. τυρί ρικότα
  • 1 αυγό
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 12 λαζάνια άβραστα
  • 680γρ. πολτός ντομάτας με μυρωδικά (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπιτική σάλτσα)
  • 2 κύπελλα τυρί μοτσαρέλα ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι.
  • Σόταρε για 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε το τυρί ρικότα, το αυγό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη συμπίεση του χυμού λεμονιού.
  • Πρόσθεσε μέσα το σπανάκι και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Άπλωσε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός αντικολλητικού ταψιού 23x33εκ.
  • Στρώσε στον πάτο 3 λαζάνια, το 1/3 του μείγματος σπανάκι, το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας.
  • Στρώσε από πάνω ακόμα 3 λαζάνια το 1/3 του μείγματος σπανάκι, το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας και 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • Στρώσε πάλι 3 λαζάνια το 1/3 του μείγματος σπανάκι, το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας και 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • Στρώσε τα τελευταία 3 λαζάνια και πρόσθεσε το τελευταίο 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας.
  • Ψήσε για 30-40 λεπτά με αλουμινόχαρτο από πάνω και 10-15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
  • Μοίρασε το ταψί σε 12 κομμάτια.

 

Read More

And More