Λαζάνια στο φούρνο, γεμιστά με διάφορα τυριά

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το πιο λαχταριστό (και εύκολο) πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις αυτές τις ημέρες!

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια λαζάνια
  • 12 ντοματάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα και χωρίς φλούδα
  • 300 γραμμάρια τυρί gouda
  • 300 γραμμάρια τυρί edam
  • 300 γραμμάρια τυρί κασέρι
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα γλυκιά
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε μία κατσαρόλα με ζεστό και ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζεις τα λαζάνια, για περίπου 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι και βράζεις πολύ τα ντοματάκια, μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν. Καλό θα ήταν να τα έχεις ξεφλουδίσει προηγουμένως.
  • Μόλις τελειώσεις με αυτές τις διαδικασίες, τρίβεις στον τρίφτη τα διάφορα τυριά ή τα κόβεις σε μικρά κομματάκια και τα χτυπάς στο μπλέντερ.
  • Σε ένα σκεύος για φούρνο, τοποθετείς τα λαζάνια. Από πάνω και ενδιάμεσα απλώνεις με ένα κουτάλι ή ένα πινέλο τη σάλτσα ντομάτας. Γεμίζεις το φαγητό με τα διάφορα τυριά. Πάνω από όλα αυτά, περιχύνεις την κρέμα γάλακτος.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More