Light σουφλέ σοκολάτας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μπορείς να απολαύσεις το σουφλέ σοκολάτας χωρίς ενοχές χάρη σε αυτή την πιο ελαφριά εκδοχή του!
Θερμίδες: 206/μερίδα

Συστατικά

  • μαγειρικό σπρέι
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1/2φλ. κακάο
  • 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλους κρόκους
  • 4 μεγάλα ασπράδια
  • 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1κ. σούπας άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κάλυψε 8 φορμάκια με μαγειρικό σπρέι και πασπάλισέ τα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε τα 2/4 της ζάχαρης, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
  • Ρίξε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Άφησε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να πήξει (περίπου 3 λεπτά) ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να σταθεί 3 λεπτά.
  • Ρίξε τη βανίλια και έναν έναν του κρόκους.
  • Βάλε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε τα ασπράδια σε μεγάλο μπολ και χτύπα τα σε μαρέγκα.
  • Ρίξε το 1/4 φλιτζ. καθώς τα χτυπάς.
  • Ρίξε το ένα τέταρτο της μαρέγκας μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά.
  • Πρόσθεσε και την υπόλοιπη μαρέγκα και την κουβερτούρα.
  • Χώρισε στα φορμάκια.
  • Ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη.

Read More

And More