Light σουφλέ σοκολάτας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορείς να απολαύσεις το σουφλέ σοκολάτας χωρίς ενοχές χάρη σε αυτή την πιο ελαφριά εκδοχή του! Με περισσότερο κακάο και λιγότερα λιπαρά ήρθε η ώρα για γλυκό!
206 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • μαγειρικό σπρέι
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • μισό φλιτζ. άγλυκο κακάο
  • 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ.γλυκού αλάτι
  • μισό φλιτζ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • μια βανίλια
  • 2 μεγάλους κρόκους
  • 4 μεγάλα ασπράδια
  • 75 γραμμ. σκούρα κουβερτούρα 75% κακάο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σούπας άχνη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180.
  • Κάλυψε 8 φορμάκια με μαγειρικό σπρέκι και πασπάλισέ τα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε τα 2/4 της ζάχαρης, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
  • Ρίξε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Άφησε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να πήξει (περίπου 3 λεπτά) ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να σταθεί 3 λεπτά.
  • Ρίξε τη βανίλια και έναν έναν του κρόκους.
  • Βάλε το μίγμα σε μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε τα ασπράδια σε μεγάλο μπολ και χτύπα τα σε μαρέγκα.
  • Ρίξε το 1/4 φλιτζ. καθώς τα χτυπάς.
  • Ρίξε το ένα τέταρτο της μαρέγκας μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά.
  • Πρόσθεσε και την υπόλοιπη μαρέγκα και την κουβερτούρα.
  • Χώρισε στα φορμάκια.
  • Ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη.

Tip


Read More

And More