Αφράτα pancakes με μούρα και αμύγδαλα

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Για πρωινό ή απογευματινό. Ένα γευστικό πιάτο με λίγη ώρα προετοιμασίας και λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 126/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ. γλυκού baking powder
  • 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 2κ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα
  • 2κ. σούπας ζάχαρη
  • 1κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 6κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1 αυγό
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4φλ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1φλ. βατόμουρα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Σε ένα μικρό μπολ, συνδύασε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρικής, τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το γιαούρτι και το γάλα.
  • Πρόσθεσε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αυγό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μαλακό το μείγμα. Συνδύασε τα δύο μείγματα που έχεις φτιάξει μέχρι στιγμής.
  • Ρίξε μέσα τα αμύγδαλα φιλέ και τα βατόμουρα και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Χώρισε το μείγμα έτσι ώστε να σου βγουν 3 panckaes.
  • Ρίξε την πρώτη δόση και μαγείρεψε 2 λεπτά από τη μια πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
  • Μοίρασε από 1 pancake σε κάθε πιάτο.

Read More

And More