“Ανοιχτό” σάντουιτς με αυγό, ρόκα και τυρί

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Τέλεια συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 2φλ. ρόκα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1+1/2κ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4φλ. τυρί ricotta
  • 1/4φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε στην τοστιέρα το ψωμί.
  • Ανακάτεψε τη ρόκα με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι, το χυμό λεμονιού, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα αυγά στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.
  • Συνδύασε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το τυρί ricotta, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
  • Χώρισε το μείγμα με τα τυριά στις 4 φέτες ψωμιού και από πάνω βάλε τη ρόκα.
  • Πρόσθεσε από πάνω τα αυγά, το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Read More

And More